الدانة بنوتة جديدة
عدد المساهمات : 15 نقاط التميز : 33 التقييــــــــــم : 0 تاريخ التسجيل : 20/11/2011
| موضوع: فخد الضانى بالفرن مع ارز بالخلطة الأحد نوفمبر 20, 2011 12:45 pm | |
| [center] فخد الضانى بالفرن مع ارز بالخلطة
اليكم المقادير :- فخدة ضانى صغيرة من 3 1/2 الى 4 كيلو
كيلو فلفل رومى احمر 4 علب زبادى
8 ملاعق صغيرة خل التفاح
1/2 كيلو بصل قرمة
2 كيلو ارز مصرى
2 كوب زيت
2 ملعقة كبيرة ملح
2 ملعقة كبيرة عسل ابيض
2 ملعقة كبيرة بهارات عربية
ملعقة صغيرة كارى
1/2 كيلو بندق
2 قطعة فحم
5 كوب ماءلانضاج الارز
فلفل اصفر
+ اخضر قطع صغيرة للتزيين
ملعقة صغيرة فلفل اسمر
الطريقة:-
يفتح الفخد من جميع الانحاء و يخلا من العظم
يتبل الفخدة بالزبادى و الملح و العسل
و الخل و البهارات العربية و الفلفل الاسمر
ينقع مدة يوم فى الثلاجة
ثم تحشى بالفلفل المقطع ثم تخيط
و توضع فى الفرن و يوضع عليها الزيت
و البصل و تترك فى الفرن لمدة 2 ساعة و 1/2 او حتى تمام التحمير
يصفى الصوص النازل من الفخدة و يضاف على الارز
تسخن قطعتى الفحم على النار
حتى الاحمرار و توصع على الفخدة فى الفرن
و يوضع عليها نقطة زيت ليظهر بخار الفحم
و يغطى عليها لتتشرب الفخدة رائحة الفحم
بعد ان يضاف صوص الفخدة على الارز يضاف الكارى
و الملح و الماء و البندق و يقلب ثم يترك حتى تمام النضج
توضع الفخدة فى طبق التقديم مقطعة جذل
و يوضع عليها البصل القارومة
الناضج مع الارز الناضج و يوصغ عليها الفلفل للتزيين منقول
| |
|