| موسوعة اكلات رئيسية من كل بلد وصفة متجدد بكم ان شاء الله | |
|
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| موضوع: موسوعة اكلات رئيسية من كل بلد وصفة متجدد بكم ان شاء الله الخميس أبريل 28, 2011 5:01 pm | |
|
موسوعه اكلات رئيسيه من كل بلد وصفات .. متجدد ان شاء الله
السلام عليكم ورحمه الله </A>وبركاته
موضوعي ببساطه جدا
اننا هنختار اكله يتميز بها بلد معين
من الوطن العربي من امريكا .. افريقيا .. اسيا ...... والخ
من اي بلد
وهنتكلم علي الاكله المميزه
وفي نفس الوقت البلد دي بتشتهر باي من المطبخ
زي مصر بتشتهر بالملوخية والمحشي مثلا و ايطاليا بتشهر بالمكرونات
دول الخليج بااحلي توابل وبهارات
وهكذا .... وانتم تتفضلوا شاكرين بوضع وصفاتكم
اتمنى ان الموضوع يعجبكم ان شاء الله
| |
|
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| موضوع: رد: موسوعة اكلات رئيسية من كل بلد وصفة متجدد بكم ان شاء الله الخميس أبريل 28, 2011 5:05 pm | |
| دي أول الاكلات من مصر أم الدنيا أكلات مصرية فته الكوارع
المقادير: ٢ كوارع بقري ٢ كوب ارز مصرى ١ كوب شعيريه ٢ م-ك سمن بلدى ١ كيلو طماطم ٢ م-ص حمص حب ٢ م-ك زيت ٤ فصوص ثوم ١ م-ص كمون مطحون ٥ مكعبات مرقه ماجى ٢ ثمره ليمون خبز ابيض حسب عدد الاسرة ١ م-ص ملح ١ م-ص بهارات ١ م-ص فلفل اسود
الطريقة: طريقه عمل فتة الكوارع علي الطريقة المصرية يتم غسل الكوارع جيدا و توضع فى قدر مليء بالماء
و يوضع القدر علي النار لمده ٤ او ٥ ساعات الى ان تنضج الكوارع بعد نضج الكوارع تضاف ٤ مكعبات ماجى و فلفل اسود و يترك القدر على نار متوشطه الحراره لمده ٨ دقائق تجهز المقلاه و يوضع بها السمن حتي يتم تحمير الشعيريه بها و من ثم يضاف الارز و الملح الي الشعيريه و من ثم يضاف الماء بحيث يعلو الارز قليلا و يترك علي النار حتي النضج يتم فرم الثوم في المفرمه و يضاف اليه الكمون و الملح و يجهز قدر للطبخ اخر و يوضع به قليل من الزيت ثم يضاف اليه خليط الثوم و الكمون ثم تضاف الطماطم و الفلفل الاسود و البهارات و كوب الماء و مكعب ماجي و تترك علي النار حتي ينضج الخليط و من ثم توضع الكوارع في الصلصه و تترك لمده ٥ دقائق ثم يقطع الخبز الي قطع صغيره و يضاف اليه قليل من مرق الكوارع حتي يتشرب المرقه و يضاف الارز المجهز الي الخبز و من ثم تضاف الصلصه و الكوارع و تقدم فتة الكوارع علي الطريقه المصرية و بالهناء و الشفاء
| |
|
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| موضوع: رد: موسوعة اكلات رئيسية من كل بلد وصفة متجدد بكم ان شاء الله الخميس أبريل 28, 2011 5:08 pm | |
| الارز المعمر على الطريقه المصرية مقادير: ٢ كوب من الارز المصرى ٤ كوب لبن ٢ م-ص سمن ١ م-ص ملح حسب الرغبة ربع كوب قشدة بلدى الطريقة: طريقه عمل الارز المعمر علي الطريقه المصرية يجهز صينيه الطبخ و يتم خلط الارز مع القشده و اللبن و الملح و من ثم تدخل صينيه الارز المعمر الي فرن متوسط الحراره لمده نصف ساعه او حتي النضج و يقدم الارز المعمر علي الطريقه المصرية </B></I> | |
|
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| موضوع: رد: موسوعة اكلات رئيسية من كل بلد وصفة متجدد بكم ان شاء الله الخميس أبريل 28, 2011 5:09 pm | |
| طريقه عمل الكشرى المصرى
المقادير: ٢ كوب ارز مصرى مغسول ومصفى ١ كوب عدس اسمر (مصرى) مغسول نصف كوب شعيرية نصف كيلو مكرونة مسلوقة ٣ ثمره بصل كبيرة مقطعة جوانح رفيعة حمص مسلوق (حسب الرغبة) مقادير الصلصة: ٢ كوب عصير طماطم ١ م-ك صلصة معلبات ٢ فص ثوم مفروم ربع كوب خل ابيض ١ م-ص كمون او سنوت ١ م-ص ملح
الطريقة: طريقه عمل الكشري المصري
يتم سلق العدس الاسمر جيدا فى ماء و كمون و ملح و يترك جانبا تجهز المقلاه و يوضع بها قليل من الزيت و تحمر الشعيرية في الزيت ثم يضاف الارز المصري و الملح و الماء و يقلب الخليط جيدا و من ثم يغطي القدر و تقلل درجه حراره النار و من ثم يضاف اليه العدس المسلوق و يقلب برفق حتي تختلط المقادير و يترك علي نار هادئه الحراره لمده ٥ دقائق ثم يتم تحمير البصل الجوانح فى الزيت حتى يصبح لونه غامق طريقه تجهيز الصلصة : تجهز مقلاه و يوضع بها قليل من الزيت و عصير الطماطم و الثوم و الكمون و الملح و تترك علي نار هادئه الحراره لمده ٥ دقائق و يقدم الكشري المصري في صحون التقديم و بالهناء و الشفاء</B></I> | |
|
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| |
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| موضوع: رد: موسوعة اكلات رئيسية من كل بلد وصفة متجدد بكم ان شاء الله الخميس أبريل 28, 2011 5:20 pm | |
| الحواوشي على الطريقة المصرية مقادير: ١ كيلو لحم مفروم
٢ ثمره بصل كبيرة ٣ ثمرات طماطم ٢ ثمره فلفل أخضر رومي ٣ ثمرات فلفل أخضر حار ١ م-ص ملح نصف م-ص فلفل أسود ١ م-ص بهارات لحم ١ حزمة بقدونس ٣ فص ثوم خبز مصري (بلدي)
الطريقة: طريقه عمل الحواوشي علي الطريقة المصرية يتم فرم البصل و يقطع الفلفل الأخضر قطع صغيرة و الفلفل الحار يقطع حسب الرغبه ثم يضاف كل ما سبق إلى اللحم المفروم و الطماطم المقطعة صغيرة و الملح و الفلفل و البهارات و الثوم ثم يتم تقطيع البقدونس قطع صغيرة و يضاف إلى مقادير الحواوشي السابقه ثم يتم تقطيع الخبز كل رغيف إلى نصفين و يوضع في كل نصف من أنصاف الخبز كمية من خليط اللحم والخضروات والبهارات السابقة ومن ثم يتم لف كل نصف في ورق القصدير (Alumimium Foil) ويوضع في فرن درجة حرارته لا تقل عن 180 درجة لمدة 45 دقيقة و يقدم الحواوشي علي الطريقة المصرية و بالهناء و الشفاء </B></I>
| |
|
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| موضوع: رد: موسوعة اكلات رئيسية من كل بلد وصفة متجدد بكم ان شاء الله الخميس أبريل 28, 2011 5:24 pm | |
| بامية باللحم علي الطريقة المصرية
مقادير: نصف كيلو بامية مقمعة نصف كيلو لحم بقري مقطع مكعبات ١ ثمره بصل ١ فص ثوم مهروس ١م-ص كزبرة ناشفة ١كيلو عصير طماطم ١ م-ص سمن ١ م-ص فلفل أسود و ملح
الطريقة: طريقه عمل بامية باللحم علي الطريقة المصرية تجهز المقلاه و يوضع بها ملعقه السمن و البصل المفروم ثم يضاف الثوم و الكزبرة مع استمرار تقليب المقادير حتي نضج المكونات و من ثم يضاف اللحم و يوضع عليه عصير الطماطم و تترك علي نار متوسطه الحراره حتي النضج ثم يضاف الملح الي البامية باللحم و تقدم بامية باللحم علي الطريقة المصرية و بالهناء و الشفاء </B></I> | |
|
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| موضوع: رد: موسوعة اكلات رئيسية من كل بلد وصفة متجدد بكم ان شاء الله الخميس أبريل 28, 2011 5:26 pm | |
| الكفتة المصرية </A> مقادير عمل الكفتة كل كيلو لحم مفروم نصف كيلو أرز مصري منقوع ومصفى ملح ثوم بصل ملح بهارات كزبرة وبقدونس وشبت كل المقادير توضع بالفرامه ثم تكور أو تعمل أصابع وتقلى المرق: يحمس ثوم ومن ثم توضع عليه طماطم مطحونة وتترك حتى تتسبك وتزاد ماء ساخن (اللحم يشرب ماء كثير) ولما تغلي الماء ضعي اللحم واتركيه يتسبك على نار هادئة وعندما ينضج توضع ملعقة بهارات ويراعى الملح ممكن تضعيه بجانب الأرز بالشعيريه</B></I> | |
|
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| موضوع: رد: موسوعة اكلات رئيسية من كل بلد وصفة متجدد بكم ان شاء الله الخميس أبريل 28, 2011 5:31 pm | |
| محشى البطاطس باللحمه المفرومه المقادير كيلو من البطاطس المتوسطه الحجم ياريت تبقى مستطيله شويا نصف كيلو لحم مفروم 2 بصله مفرومه 2 فص ثوم 2 ملعقه صلصه طماطم حبتين طماطم مقطعه مكعبات صغيره ملح فلفل اسود بهارات شطه
الطريقه
نبدء بتقشير البطاطس وحفرها بحيت نترك الجوانب بسمك 2 سم ((( خلي بالك هنحفرها من حته واحده مش حتتين واحفري بالراحه مش كانك بتدخلي صاروخ وخلي بالك انك بنوته رقيقه )))و نقلى البطاطس فى زيت لحد لونها ما يكوندهبي فاتح يعنى مش نسيبها تتحرق وتقفي تلعبي في شعرك ولا تتفرجي على المسلسل بس تدبل من الزيت ونضعها على فوط مطبخ علشان الزيت ولا انتي ناويه تاكليه طنية بطاطس بالزيت المهم
في حله تانيه نضع البصل المفروم يتشوح ونجركه حتى يصبح شفاف (الى تحب تضيف ملعقتين زيت براحتها ) اناافضل الطبخ بدون دهون لات اللحم فيه ما يكفى من الدهون واحنا مش ناقصين دهون كفايه هااا ثم نضيف الثوم المفروم وبعده اللحم ونحرك مع اضافه البهارات والفلفل والملح نغطى اللحم حتى يتشرب من السؤائل الى يفرزه اللحم ثم اضيف اليه مكعبات الطماطم مع الصلصه والشطه ونتركها تستوى 10 دقايق حتى تجف كل السوائل من اللحمه بعدها نحشى حبات البطاطس بخليط اللحم المفروم براحه خالص اوك
فى صنيه الفرن نضع ملعقتين زيت + بصله جوانج تتشوح ثم نضيف اليها قلب البطاطس تتقلب شوى ثم نضع لها الملح ونرص فوقها حبات البطاطس المحشيه وندخلها ربع ساعه الفرن وتقدم مع رز ابيض ربع ساعه بس مش لما تتحرق ايه رايك فيها لو مش هتعرفي تعمليها في حاجه تانيه مش مشكله تعالي ورايا </B></I>
| |
|
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| موضوع: رد: موسوعة اكلات رئيسية من كل بلد وصفة متجدد بكم ان شاء الله الخميس أبريل 28, 2011 5:33 pm | |
| ملوخيه على الطريقه المصريه
المكونات:
الشوربه:
ملعقه صغيره ملح ربع ملعقه صغيره فلفل فصين مستكه وفصين حبهان الطريقه تغلى الماء وضعى فيها المستكه والحبهان والملح والفلفل وبصله وطماطمايه صغيره ولما يغلى الماء ضعى اللحمه او الفراخ حسب الرغبه
ثانيا مكونات الملوخيه:
ملوخيه خضره .. يعنى طازجة نص ملعقه شاى كزبره ناشفه مطحونه 6فصوص ثوم
الطريقه:
تقطف الاوراق قفط ثم تغسل جيدا وتترك لتجف على ورق جرايد أو ورق يمتص البلل .. واتركيها حتى تتخلصي من الماء الزائد عليها ... ( راعي عدم تعرضها المباشر للتكييف او الهواء الساخن ... لانها ستتعرض للجفاف ولن تصلح لهذه الوصفة )
تخرطى الملوخيه جيدا بالمخرطة تضعى 2 كوب كبير شوربه فى الحله تضاف الملوخية بعد تخريطها ترك على النار حتى تنضج لمده 10دقايق حتى تمتزج الشوربه مع الملوخيه
ملاحظة هااامة ( لاتتركي الملوخية تغلي ابدا ... لان ذلك سيؤدي الى انفصالها عن الشوربة )
طريقة عمل التقلية:
بعد ذلك تدقى الثوم مع الكزبره والملح وتحمريهم على النار فى ملعقه زبده او سمنه بعد ما يبقى لونه زهبى تطفى عليه وتضعيه على الملوخيه وتقليبيها جيدا.. وياسلااام على الريحة والطشة .... </B></I> | |
|
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| موضوع: رد: موسوعة اكلات رئيسية من كل بلد وصفة متجدد بكم ان شاء الله الخميس أبريل 28, 2011 5:35 pm | |
| الفطير المشلتت
</A>
المقادير
1 كيلو دقيق نوعية ممتازة
1/2 كيلو زبدة
1 ملعقة صغيرة باكينج باودر
1 كوب سكر
1 كوب ماء
الطريقة
يخلط السكر والدقيق والباكينج باودر معا.
تقطع الزبدة لقطع صغيرة، ثم تضاف لخليط الدقيق.
يعجن الزبد مع الخليط بأطراف الأصابع حتى تتكون
لدينا كباتيل عجين صغيرة.
توضع العجين فوق مكان كبير مسطح مرشوش بالدقيق.
تفرد العجينة بالنشابة حتى تصبح بعرض 1/2 سم (1/3 انش).
لمنع التصاق العجينة بالسطح المستخدم للرق:
ترش العجينة بالماء بين الحين والآخر.
تقطع العجينة لعدة قطع متساوية.
تفرد كل قطعة من العجين حتى تصبح رقيقة جدا.
كيفية رق العجين: يضغط على العجينة بالنشابة الى
الأمام ثم ترفع النشابة بخفة وبسرعة.
تعاد نفس العملية حتى تصبح العجينة رقيقة جدا.
ترش العجينة بالقليل من الدقيق أثناء رق العجينة
حتى لا تلتصق العجينة بالسطح المستخدم للرق.
تدهن صينية دائرية بزبدة مذابة.
توضع قطعة من العجينة المرقوقة في الصينية وتدهن بالزبدة
ثم توضع قطعة أخرى وتدهن بالزبدة وهكذا حتى تنتهي الكمية.
تخبز في فرن حرارته 180 س (350 ف) حتى
يشقر سطح العجينة.
يرفع الفطير المشلتت من الصينية.
يأكل ساخنا أو بارد مع العسل أو مع الجبن المالح. </B></I> | |
|
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| موضوع: رد: موسوعة اكلات رئيسية من كل بلد وصفة متجدد بكم ان شاء الله الخميس أبريل 28, 2011 5:37 pm | |
| الكبده الاسكندراني
المقادير
50 جم زبده-3-6 فصوص توم- فلفل حار حامي -شطه كمون- بهارات- ك***ه ناشفه-500 جم كبده- ملح- 2 ليمونه- 3 ملعقه خل
الطريقه:
تقطع الكبده شرائح رفيعه طويله(ايمانسيه)ثم تتبل قبلها بيوم في (ماء بصل -توم -ليمون-توابل علي ذوقك......
نضع في طاسه زيت حتي يسخن ثم اضيف له التوم المفروم خشن ثم الفلفل الحار المقطع جوليان ثم الكبده حتي اشم رائحتها ويتغير لونها فنخفض درجه الحراره ونضيف التوابل وتترك حوالي 15_20 دقيقه فقط) حتي لا تمط وتقدم في طبق التقديم مع اليمون المقطع وبالف هنا</B></I> | |
|
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| موضوع: رد: موسوعة اكلات رئيسية من كل بلد وصفة متجدد بكم ان شاء الله الخميس أبريل 28, 2011 5:38 pm | |
| | |
|
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| موضوع: رد: موسوعة اكلات رئيسية من كل بلد وصفة متجدد بكم ان شاء الله الخميس أبريل 28, 2011 5:42 pm | |
| ملوخية بالجنبرى
المقادير 1_ربع جنبرى مخلى 2_نصف كيلو ملوخية 3_ربع كيلوطماطم 4_بصلة متوسطة 5_نصف راس ثوم 6_مستكة وحبهان 7_شطة حسب الرغبة وملعقة صغيرة من الكسبرة 8_ملح وفلفل
الطريقة 1_نضع فى القدر نصف لتر من الماء ثم نضع بشر البصلة على الماء والملح والفلفل والطماطم المعصورة على النار واثناء الغلايان نضع المستكة والحبهان حتى تستوى البصلة
2_نضع الجنبرى لمدة دقيقة واحدة على المقادير السابقة
3_نضع الملوخية
4_نحضر التقلية ((كسبرة+ثوم+شطة+_ملح+ملعقة من السمن))وتحمر ثم تضاف للملوخية
</B></I> | |
|
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| موضوع: رد: موسوعة اكلات رئيسية من كل بلد وصفة متجدد بكم ان شاء الله الخميس أبريل 28, 2011 5:43 pm | |
| يارب تعجبكم الاكلات دي وهرجعلكم تاني ببعض الاكلات | |
|
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| |
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| |
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| |
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| |
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| |
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| |
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| |
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| |
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| |
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| |
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| |
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| |
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| |
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| |
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| |
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| |
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| |
| |
SuMoRa المديرة العامة
http://www.llssll.com/vb/awards/42.gif عدد المساهمات : 525 نقاط التميز : 1196 التقييــــــــــم : 9 تاريخ التسجيل : 12/04/2011 العمر : 40 الموقع : https://banota3rabia.yoo7.com/
| |
| |
| موسوعة اكلات رئيسية من كل بلد وصفة متجدد بكم ان شاء الله | |
|