| عزومه من بنوته | |
|
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
اسراءو بنوتــــــــة مشاركة
عدد المساهمات : 76 نقاط التميز : 111 التقييــــــــــم : 5 تاريخ التسجيل : 30/04/2011
| موضوع: عزومه من بنوته الأحد مايو 01, 2011 6:57 pm | |
| السلام عليكم
فكرة الموضوع هى انى هختار بنوته وهى تيجى تعزمنا على الغدا واحلى الاطباق
وبعدين هى تختار بنوته بعدها تعزمنا وهكذا........
واكيد عااوزة اشوف اكلات ووصفات جامده جدا
والعزومه هتكون عباره عن
1-طبق اساسى بصوره وكيفيه طهيه
2-كيفيه تقدميه
3-السلطات وما يقدم مع هذا الطبق
وانتظرووووونى مع اول طباخه تعزمنا على الطبق الاول
| |
|
| |
اسراءو بنوتــــــــة مشاركة
عدد المساهمات : 76 نقاط التميز : 111 التقييــــــــــم : 5 تاريخ التسجيل : 30/04/2011
| موضوع: رد: عزومه من بنوته الأحد مايو 01, 2011 7:17 pm | |
| اهلا بيكم مع اول طبااااخه
SuMoRa يلا بانتظارك يا جميل عشان نشوف احلى عزومه | |
|
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| موضوع: رد: عزومه من بنوته الأحد مايو 01, 2011 7:50 pm | |
| فكرة جميلة جدا اسراء ايوة كده حبيبتي لكي مني تقييم وتثبيت ياقمر وننتظر منك المزيد | |
|
| |
SuMoRa المديرة العامة
http://www.llssll.com/vb/awards/42.gif عدد المساهمات : 525 نقاط التميز : 1196 التقييــــــــــم : 9 تاريخ التسجيل : 12/04/2011 العمر : 39 الموقع : https://banota3rabia.yoo7.com/
| |
| |
SuMoRa المديرة العامة
http://www.llssll.com/vb/awards/42.gif عدد المساهمات : 525 نقاط التميز : 1196 التقييــــــــــم : 9 تاريخ التسجيل : 12/04/2011 العمر : 39 الموقع : https://banota3rabia.yoo7.com/
| موضوع: رد: عزومه من بنوته الإثنين مايو 02, 2011 6:45 am | |
|
عدل سابقا من قبل SuMoRa في الإثنين مايو 02, 2011 7:20 am عدل 1 مرات | |
|
| |
SuMoRa المديرة العامة
http://www.llssll.com/vb/awards/42.gif عدد المساهمات : 525 نقاط التميز : 1196 التقييــــــــــم : 9 تاريخ التسجيل : 12/04/2011 العمر : 39 الموقع : https://banota3rabia.yoo7.com/
| موضوع: رد: عزومه من بنوته الإثنين مايو 02, 2011 7:05 am | |
| | |
|
| |
اسراءو بنوتــــــــة مشاركة
عدد المساهمات : 76 نقاط التميز : 111 التقييــــــــــم : 5 تاريخ التسجيل : 30/04/2011
| موضوع: رد: عزومه من بنوته الإثنين مايو 02, 2011 10:24 am | |
| تسلموو على التقييم والتثبيت
مممممممممم
ايه العزومه الجامده دى
مصرى اصلى مفيش بعد كده
تسلم ايدك يا سمورة ليكى احلى تقييم
وبانتظار لميس عشان نشوف طبيخها | |
|
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| موضوع: رد: عزومه من بنوته الإثنين مايو 02, 2011 5:32 pm | |
| ايه الاكل الجميل ده سمورة المحشي ايه روووعة بموت فيه طبعا وانا جاية لكم ان شاء الله وهعملكم أكل مصري كمان وان شاء الله يعجبكم | |
|
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| |
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| موضوع: رد: عزومه من بنوته الإثنين مايو 02, 2011 5:50 pm | |
| برياني الدجاج هي اكلة خليجية بس انا بحبها جدابس دي مش لبسمةدي لسارة أختها المقادير
3اكواب رز بسمتي طويل الحبه \\بهارات البرياني الجاهزه او من اللي موجود \يعني كزبره \كمون \زنجبيل مطحون \هرد \وقليل من الفلفل اسود \وايضا البهارات الصحيحه كلا من هيل 7حبات \قرنفل7حبات\قرفه 3عيدان وسطفلفل اسودحبوب \وملح حسب الذوق\ماء ورد\اوراق نعناع\علبه زبادي صغيره\بصل مقطع صغير\بطاطسحوالي3حبات وسط\ملعقه صلصه\حبه طماطم مقطعه\زبيب لتزيينالطريقه في البدايه يتم نقع الارز لمده30دقيقه ثم يسلقويترك جانبانضع بقدر الطبخ الزيت مقدار كافي على نار وسط نضع البهارات الصحيحه كامله مع الزيت الى ان تتصاعد رائحتها ثم نضع عليها البصل والثوم ويقلب الى يذبل ويصبح لونه ذهبي ثم نضع ملعقه صلصه على البصل وقليل من الماء حوالي فنجان وتقلب جيدا ثم يوضع الدجاج او اللحم ويقلب مع البصل والصلصه حوالي دقيقتين ثم توضع بهارات البرياني ان كانت جاهزه او من الذي تم ذكره بالمقاديروتقلب جيدا ثم توضع قطع الطماطم والبطاطس والزبادي والملح ويغطى ويترك على نار هادئه الى السواء وهذا شكله بعد النضج البرياني بالصور - البرياني - طريقة عمل البرياني
بعد ذلك نضع الرز الذي تم سلقه على الدجاج ونضع عليه ملعقتين ماء الوردوصبغه الزعفرانويترك على نار هادئه الى ان تجفماؤه بعد ذلك نغلق النار من تحته ويترك ثلث ساعهثم يقدم بعد وضع الزبيب عليه وهذا شكله النهائيوبالعافيه على قلوبكم اتمنى يكون عجبكم تقبلوا فائق الحب والتقدير | |
|
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| موضوع: رد: عزومه من بنوته الإثنين مايو 02, 2011 6:00 pm | |
| | |
|
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| موضوع: رد: عزومه من بنوته الإثنين مايو 02, 2011 6:11 pm | |
| طاجن لسان العصفور باللحمة ,طاجن لسان العصفور باللحمة سهل وسريع التحضير,طاجن لسان العصفور باللحمة لذيذ وشهى طاجن لسان العصفور باللحمة المقادير: 2 كوب معكرونة لسان العصفور. نصف كيلو لحم كتف مقطع قطع صغيرة. 4 طماطم مبشورة. 2 مكعب مرقة الدجاج . 4 اكواب خلاصة اللحم . 1 ملعقة شاي ملح . 1 ملعقة شاي فلفل اسود . 4 ملاعق طعام زيت نباتي . الطريقة 1) تحمر معكرونة لسان العصفور في الزيت الحار حتى يشقر لونها . 2) يسلق اللحم وينزع العظم من مكعبات اللحم ثم يصفى ويحتفظ ب4 أكواب من خلاصة المرق . 3) في الخلاط الكهربائي يخلط الطماطم المبشور مع مكعبا مرقة الدجاج , فلفل اسود , الملح . 4) تصب خلطة الطماطم على لسان العصفور في القدر ثم تضاف اللحمة وتترك لمدة 6 دقائق . 5) يصب الخليط في طاجن وتضاف عليه خلاصة اللحم ثم يغطى بورق القصدير ويدخل الفرن لمدة نصف ساعة ثم يقدم ساخنا | |
|
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| |
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| موضوع: رد: عزومه من بنوته الإثنين مايو 02, 2011 6:17 pm | |
| | |
|
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| موضوع: رد: عزومه من بنوته الإثنين مايو 02, 2011 6:21 pm | |
| | |
|
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| |
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| موضوع: رد: عزومه من بنوته الإثنين مايو 02, 2011 6:28 pm | |
| | |
|
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| موضوع: رد: عزومه من بنوته الإثنين مايو 02, 2011 6:30 pm | |
| باذنجان مخلل
المقادير1/2 كيلو بذنجان صغير 3 فص ثوم 1 فلفل أحمر حار 3/4 ملعقة صغيرة ملح 1 عود كرفس 1 ملعقة كبيرة عصير ليمون 1/2 كوب خل أبيض الطريقة- يُسخن زيت في مقلاة علي النار ثم يُوضع الثوم المفروم ، الصنوبر و يُقلب. - يُضاف الزبيب و عصير الليمون و يُتبل الخليط بالملح و الفلفل و السكر و ورق الغار. - يُترك الخليط علي النار حتي يبدأ في الغليان ثم تُخفف الحرارة و يُترك لمدة 10 دقائق. - يُغسل الباذنجان و يُجفف و يُقطع بالطول من النصف . - يُدهن بالزيت ثم يُوضع علي الشواية حتي يُذبل. - يُحشي الباذنجان بالحشوة السابقة و يُخلط الباقي بالباذنجان . - يُرص في طبق التقديم و يُقدم باردا مزيناً بأوراق الخس. � يمكن حفظه بالثلاجه لأكثر من شهر و ذلك بوضعه في برطمانات معقمة و يُغطي بالزيت. * الباذنجان يقلل من نسبة الكوليسترول و يُقلل من تأثير الأطعمة الدهنيه على الدم. * المكدوس من الأطباق المشهورة بلاد الشام . | |
|
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| موضوع: رد: عزومه من بنوته الإثنين مايو 02, 2011 6:33 pm | |
| اما الحلويات وااااو جاتو الشيكولاتة
اتفضلوا جاتوه بالشوكولاتة الذائبة والجوز - طريقة عمل جاتوه بالشوكولاتة الذائبة والجوز يقدم مطبخ حلويات بالصور لزواره الافاضل وصفة وطريقة عمل جاتوه بالشوكولاتة الذائبة والجوز - كيكة لذيذة وسهلة التحضير.
الكمية تكفي 10 إلى 12 شخصاً
المقادير: 150 غ من الشوكولا السوداء المذوبة ملعقة طعام من القهوة السريعة الذوبان كوب من الماء المغلي كوب من الزبدة الطرية في حرارة الغرفة كوب وربع الكوب من السكر 3 بيضات في حرارة الغرفة كوبان ونصف الكوب من الدقيق ملعقة صغيرة من الباكينغ صودا ملعقتان صغيرتان من الباكينغ باودر ملعقة صغيرة من القرفة ثلثا الكوب من الكريما الحامضة ثلاثة أرباع الكوب من الجوز المشطور إلى نصفين
مقادير صلصة كاراميل الشوكولاتة: كوب من السكر كوب من الكريما ملعقتا طعام من الزبدة 150 غ من الشوكولا السوداء المذوبة ربع كوب من الزيت النباتي
تحضير صلصة كاراميل الشوكولاتة: يسخن السكر على النار ليصبح كاراميلاً. تضاف إليه الزبدة وتخلط معه. تضاف من ثم الكريما، وبعدها مزيج الشوكولا المذوبة والزيت. تخلط الصلصة جيداً.
تحضير الجاتوه: يدهن قالب جاتوه بالزيت ويرش عليه الدقيق. تذوب القهوة السريعة الذوبان في الماء المغلي. تذوب الشوكولا في المايكروايف أو البان ماري وتخلط مع القهوة السريعة الذوبان. تخفق الزبدة مع السكر لتصبح قشدية. يضاف البيض، بمعدل بيضة واحدة كل مرة،ومن ثم مزيج الشوكولا والقهوة السريعة الذوبان. تضاف الكريما الحامضة، ومن ثم الدقيق، والباكينغ باودر، والباكينغ صودا، والقرفة. يسكب هذا الخليط في قالب الجاتوه ويخبز في فرن حرارته 350 درجة فهرنهايت لمدة 40 إلى 45 دقيقة. يغرز عود أسنان خشبي في الجاتوه للتحقق من نضوجه. حين ينضج الجاتوه، يخرج من الفرن ويترك ليبرد تماماً، ثم يقلب من القالب. تسكب فوقه صلصة الكاراميل بالشوكولا وتترك لتسيل على حوافه. يزين الجاتوه بحبات الجوز المشطورة إلى نصفين
| |
|
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| |
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| |
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| موضوع: رد: عزومه من بنوته الإثنين مايو 02, 2011 6:45 pm | |
| ويارب تكون العزومة عجبتكم وبالهنا والشفا للجميع وطبعا احب ادعو بعدي حبيبة قلبي بسمتي علشان تعزمني مرة على حاجة من صنع ايديها ههههههههه منتظرينك بسمتي
| |
|
| |
اسراءو بنوتــــــــة مشاركة
عدد المساهمات : 76 نقاط التميز : 111 التقييــــــــــم : 5 تاريخ التسجيل : 30/04/2011
| موضوع: رد: عزومه من بنوته الثلاثاء مايو 03, 2011 10:01 am | |
| ممممممممم ايه الاكل الجاااامد ده
واحلى حاااجه الملوخيه طبعا
بموت فيها طبااخه مميزة
تقبلى تقيمى على اجمل اكل ميرسي حبيبتي على كلامك الجميل واشكرك كتير على التقييم وبالهنا والشفا الاكل كله مش الملوخية بس | |
|
| |
اسراءو بنوتــــــــة مشاركة
عدد المساهمات : 76 نقاط التميز : 111 التقييــــــــــم : 5 تاريخ التسجيل : 30/04/2011
| موضوع: رد: عزومه من بنوته الثلاثاء مايو 03, 2011 10:02 am | |
| باااااانتظار بسمه يلا عاوزة اشوف طبيخك | |
|
| |
SuMoRa المديرة العامة
http://www.llssll.com/vb/awards/42.gif عدد المساهمات : 525 نقاط التميز : 1196 التقييــــــــــم : 9 تاريخ التسجيل : 12/04/2011 العمر : 39 الموقع : https://banota3rabia.yoo7.com/
| |
| |
ريمي المراقبه العامة
عدد المساهمات : 955 نقاط التميز : 2275 التقييــــــــــم : 26 تاريخ التسجيل : 13/04/2011
| موضوع: رد: عزومه من بنوته الثلاثاء مايو 03, 2011 5:15 pm | |
| - SuMoRa كتب:
الله الله يالميس ايه الاكل ده بموت فالمنبار والملوخيه ولسان العصفور باللحم
تجنني
ِسمعت من العصفورة انك فعلا شطورة فالطبخ وخاصه الممبار
تسلم الايادي
واحلي تقييم لعيونك
بالهنا والشفا سمورة الممبار والملوخية ولسان العصفور ولو حابة اعملهم وأجيبهم لغاية البيت عيوني لكي طبعا العصفورة اللي حكتلك عني هتلاقيها العصفورة اللي بتيجي تاكل ممبار هههههههههههههه احلى عصفورة تتفضل تيجي وانا اعملها نورتي حبيبتي ومنتظرين العصفورة علشان نشوف هتعزمنا على ايه | |
|
| |
| عزومه من بنوته | |
|